Limba:
Romana RO Engleza EN

Placile PVC - simple si colorate

placi pvc

Placile PVC nu contin nici un material organic, fiind compuse in totalitate din policlorura de vinil. Aceasta caracteristica le asigura o rezistenta sporita la coroziune si, ca rezultat, necesita un efort de intretinere substantial mai mic comparativ cu alte tipuri de produse. In fabrica Komposite Holz producem atat placi din spuma PVC simpla (fara aditivi coloranti) cat si colorata.

Ambele tipuri de placi pot avea suprafata interna dura si externa lucioasa, semi-lucioasa sau mata. Sunt vacuumabile si termoformabile, se pot vopsi, serigrafia, grava, cola si stanta si sunt un bun izolator termic si fonic. Se prezinta cu o rezistenta mare la agenti naturali si corozivi, flamabilitate redusa, fiind astfel agreate in industria alimentara.

Placile WPC

placi wpc

Placa WPC este un lemn compozit ce foloseste ca polimer PVC-UL si o serie de aditivi ce se mixeaza, iar apoi se extrudeaza. Seamana cu lemnul, dar este mai dura, mai usoara, rezistenta la umiditate, la UV si e anticoroziva. Poate inlocui cu success lemnul, placajul cu film fenolic (TEGO), PAL-ul brut si melaminat, MDF-ul, OSB-ul, etc.

Placile WPC sunt folosite in multe domenii: constructii-cofraje pentru beton, industria mobilei (tapitare - mobila speciala unde gradul de umiditate este mare, mobilier bai si bucatarii), publicitate, transporturi etc. Placa de cofrare WPC este destinata sectorului de constructii unde se foloseste pentru crearea cofrajelor pentru beton. Acest produs are: suprafata lucioasa tip "oglinda", densitatea la suprafata depaseste 900kg/mc, ceea ce ii asigura un numar ridicat de cofrari, intre 50-60 cicluri.

Caracteristici ale placilor PVC si WPC

caracteristici ale placilor pvc si wpc
  • - gradul de absorbtie al apei este aproape zero
  • - greutate specifica intre ~ 500 kg/mc - 800kg/mc
  • - suprafata "oglinda" sau mata
  • - format standard 2500x1250 mm (latimi maxime de 1250mm si lungimi maxime de 6000mm)